Kemi

Mængdeberegning

15. november 2009 af marshov (Slettet)

Det døde hav er en mættet saltsø med et saltindhold i overfladen på 22,7 masse% - 27,5 masse%. En elev har fra sin ferie hjembragt en prøve med vand fra det døde hav, og ønsker at bestemme saltingholdet i prøven ved en titrering.

det kan konstateres at der ikke er bundfald i flasken.

Det anteages at saltet i vandet fra det døde hav består af NaCl i 100 ml mættet opløsning, at densiteten er 1,2 g/ml.

temperatur i lab = 20 grader

A) beregn på grundlag af opslag stofmængden af NaCL i 100 ml mættet oåpløsning af stoffet ved 20 gradet?

Er der nogle der kan finde ud af det????


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af mathon

m = V·d = (100 mL)·(1,2 g/mL) = 120 g

M(NaCl) = 58,45 g/mol

n = m/M


Svar #2
15. november 2009 af marshov (Slettet)

Formlen m=V*d hvad står d for???


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2009 af mathon

d er densiteten


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2009 af mathon

på opfordring:

22,7 masse%:
saltmængde i 100 mL opløsning:
0,227(120 g) = 27,24 g                                                   (de 120 g opløsning blev beregnet i #1)
stofmængden i 100 mL opløsning = m/M/(100 mL) = (27,24 g)/(58,45 g/mol) = 0,47 mol pr 100 mL

27,5 masse%:
saltmængde i 100 mL opløsning:
0,275(120 g) = 33 g                                             
stofmængden i 100 mL opløsning = m/M/(100 mL) = (33 g)/(58,45 g/mol) = 0,57 mol pr 100 mL


Svar #5
15. november 2009 af marshov (Slettet)

Dvs. at 0,57 mol pr. 100mL er resultate, hvad med 0,47 mol hvad er det


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2009 af mathon

Det døde hav er en mættet saltsø med et saltindhold i overfladen

        22,7 masse% → 0,47 mol NaCl pr 100 mL
til
        27,5 masse% → 0,57 mol NaCl pr 100 mL


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.