Kemi

Bariumsulfats opløselighed i saltsyre

15. november 2009 af Phienix (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej medstuderende.

Jeg arbejder på en rapport omkring uorganisk kemi, hvor jeg ser ud til at sidde i klemme ved det sidste spørgsmål, der lyder som følgende;

Hvad er opløseligheden af BaSO4 i vand? - per opslag 1.1 x 10-10.
Beregn opløseligheden af BaSO4 i 4 M HCl.

Jeg har forsøgt mig med at opstille følgende ligninger til beregning;

BaSO4(s) + H+(aq) <- -> Ba2+(aq) + SO42-(aq) + HSO4-(aq) + H2SO4(aq)

H2SO4(aq) <- -> H+(aq) + HSO4-(aq)                 K = ( [H+] [HSO4- ] ) / [H2SO4] = 1.0 x 103

HSO4-(aq) <- -> H+(aq) + SO42-(aq)                   K = ( [H+] [SO42- ] ) / [HSO4- ] = 1.02 x 10-2

c(H+) = 4 M

[H+] = c(H+) - [HSO4-] - [H2SO4]

men jo mere, jeg kigger på det, desto mindre mening giver det for mig. Jeg har forsøgt at opsætte ligninger 3 gange nu uden videre resultat (flere ubekendte end ligninger).

Hvis nogen kan se, hvor jeg tydeligvis finder mig blind, ønsker jeg gerne at blive skubbet igang :).

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Ide 

[H+] = c(H+) - [HSO4-] - [H2SO4] = [SO42-]


Skriv et svar til: Bariumsulfats opløselighed i saltsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.