Kemi

pH i puffersystem

16. november 2009 af PimpOfTheNation (Slettet)

Jeg skal beregne hvor meget 0.05 M HCl, jeg skal tilsætte i mit puffersystem for at pH stiger én enhed...

pka for pufferen= 6.8

n for NaOH = 0.0503M

Jeg har en graf, hvor jeg bruger start-pH =5,7

Jeg vil så bruge formlen:

pH=pka+log(nB-x/nA-x)

solve(6,8+log(0.0503-x/0.05-x)=5,7,x)

0.050326

DETTE ER JO BARE ET SPEDALSK SVAR!!!

Hvad gør jeg galt her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af mathon

                                             ⇓
solve(6,8+log(0.0503-x/0.05+x)=5,7,x)

x = 0,042919


Svar #2
16. november 2009 af PimpOfTheNation (Slettet)

Hm er du sikker på det der plus?.... Formlen har jeg nemlig fået af min lærer... (hun kan self. også tage fejl ;D)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2009 af mathon

puffer

                                   HX     +     H2O     <--->     X-     +     H3O+
mol i ligevægt             0,05                              0.0503               
mol i ny ligevægt       0,05+x                          0.0503-x                     når den oprindelige ligevægt er forskudt
                                                                                                           mod venstre ved tilsætning af HCl

..............

da rumfanget er fælles


Skriv et svar til: pH i puffersystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.