Matematik

Mere hjælp

16. november 2009 af marieipsen (Slettet)

Hej igen.
Jeg har også brug for hjælp til den her:
I firkant ABCD er A= 67,3 grader, AB=6,3, BC=7,5 CD= 5,2 og DA=0,4. Beregn firkantens øvrige vinkler.

Jeg har delt den op i en trekant, og brugt cosninus relationer til vinklerne, men jeg får et helt forkert tal. Kan nogen sige mig hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af MN-P (Slettet)

Lad os se hvad du har gjort og hvilket tal du får


Svar #2
16. november 2009 af marieipsen (Slettet)

jeg har lavet delingen ved BD. og udregnet den til at være 6,1. Så har jeg sagt i trekant ABD:(ABC, som jeg valgte, da det er nemmere):

cos-1B=6,12+6,32-0,42 / 2*6,1*6,3= 3,20

Vinkel A kander vi = 67,3

cos-1C= 5,22+6,12-7,52 / 2*5,2*7,5= 82,75
(jeg har valgt at kalde trekanten ABC, da jeg bedere kunne finde ud af det på den måde)

Og det skulle gerne give 180 grader, da det er en trekant, men det gør det ikke. Og jeg ved ikke hvad jeg gør forkert..


Skriv et svar til: Mere hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.