Kemi

w/w %

16. november 2009 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at

Exercise 1
Ammoniumtartrate – is used as control by a Kjeldahl-determination of the ammonium content in wine.

H4N-OOC – HCOH – HCOH – COO-NH4

a. Calculate the content of N in ammoniumtartrate in w/w%
 

er det ik denne formel jeg skal bruge

c(W/W% ) = m rent stof  * 100 / m prøve

b. How much ammoniumtartrate, p.a. has to be used for a control sample, when the amount of titrant should be around 12 mL ca. 0,11 M NaOH, and there is 25,00 mL ca. 0,1 M HCl in the receiver?

håber for svar på min opg


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2009 af Gate2 (Slettet)

Jo, det er den rigtige formel.

mnitrogen / mamminiumtartrate * 100 % = w/w %


Svar #2
18. november 2009 af msn88 (Slettet)

ok nu er min spørgesmål, når jeg skal skaffe m, er det så udfra massen i periodisk system

altså sådan :

N (14,0067)  / NaOH ( 39,99707) * 100 = 35,019


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2009 af Gate2 (Slettet)

Hvis ikke du har en tabel / laboratorie håndbog eller lignende , som i bruger på studiet så er beregningen af den molare masse ok.

Det er ikke NaOH du skal sammenligne dit nitrogen indhold med men ammoniumtartrate

samtidig skal du være opmærksom på at ammoniumtartrate indeholder 2 nitrogen for hvert ammoniumtartrate molekyle

(2 * 14,0067 g/mol) / 184,15 g/mol *100 % = 15,21 %


Svar #4
19. november 2009 af msn88 (Slettet)

aha jeg har en periodisk system, men ammoniumtartrate hvordan ser formlen ud ?

og til spørgesmål b skal jeg bruge denne formel

m =  c * v

0,12 * 0,11=


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. november 2009 af Gate2 (Slettet)

Du har formelen for ammoniumtartrate - H4N-OOC – HCOH – HCOH – COO-NH4 ⇒

C4H12N2O2 (molekyle / bruttoformel)
 

I b beregner du massen af ammoniumtartrate som skal afvejes til kontrollen.

her skal du huske dit molforhold igen, det finder du lettest ved at opstille din reaktions ligning. Formelen for ammoniumtatrate kan virke lidt uoverskuelig i første omgang, så jeg forenkler den lidt.

R-(NH4)2  + 2 NaOH  ⇒ 2 NH3 + R-Na2 + 2H2O , - molforholdet er 1:2, dvs at for hvert molekyle ammoniumtartrate, går der 2 molekyler NaOH.

mamminiumtartrate  / 185,15 g/mol = 0,012 L * 0,11 mol/L / 2

mamminiumtartrate = (0,012 L * 0,11 mol/L / 2) * 185,15 g/mol = 0,1222 g


Svar #6
22. november 2009 af msn88 (Slettet)

hvad med denne opgave som fortsætter

c :

The controls are dissolved in ca. 75 mL dem. Water, and the blind samples are ca. 75 mL dem. water.
The declaration on the label states, that the purity of the used ammoniumtartrate p.a. is 99,5 w/w%


The demands for the control are as follows:
mL NaOH used for the blind samples: RSD ≤ 0,3 %
Ammonium content in the control samples: RSD ≤ 3,0 %
Relative error ≤ 5,0 %


NaOH: 0,1104 M. For all analysis 25 mL of ca. 0,1M HCl is placed in the reciever.

There are carried out 3 determinations with the following results:


Sample Mass

ammonium tartrate p.a. (g)

Control:      1 0,1168                  11,24
Control 2:   0,1224                      10,57
Control 3:   0,1087                      12,29
 

used NaOH p.a. (g)

(mL)

Blank 1              - 22,64
Blank 2              - 22,52
Blank 3               - 22,59


c. Calculate if the demands are within the given limits.

er det denne formel

%RSD = s/X *100

håber får svar


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. november 2009 af Gate2 (Slettet)

Formelen til RSD % er korrekt, forudsat at "X" er middeltallet.

Til at finde den relative fejl bruger du nummeriske værdi af

(analyseresultat - "sand værdi") / "sand værdi * 100 %


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. november 2009 af Gate2 (Slettet)

Har lavet en beregningsfejl i svar #5

Det rigtige svar er

mamminiumtartrate = (0,012 L * 0,11 mol/L / 2) * 184,15 g/mol = 0,1215 g


Svar #9
23. november 2009 af msn88 (Slettet)

er det sådan du mener , med de her tal fra tabelen

0,1168/ 11,24 * 100 = 1,039


Brugbart svar (1)

Svar #10
23. november 2009 af Gate2 (Slettet)

Først beregner du middelværdien af mL NaOH forbrugt.

Den skal du bruge, i dine beregninger, dels til RSD på NaOH forbrugt, og i dine beregninger af dine kontroller.

Den kan du eks. vis kalde VB.--- VA er forbrugt mL NaOH i dine kontrol titreringer,-- du må ikke beregne middelværdi på forbrugt mL NaOH og massen af ammoniumtartrate i kontrollerne, de beregnes enkeltvis og først derefter beregner du middeltal og RSD.

Dette tal skal du også bruge til at beregne den relative fejl.

Eks.

V og  VA er i mL

(0,1104 mol/L * (VB - VA)* 184,15 g/mol) / (2 * 1000 mL/L) = mammoniumtartrate


Svar #11
23. november 2009 af msn88 (Slettet)

når du siger jeg skal  finde middelværdien af VB - VA

er det udfra de control 1, 2, 3, med Blank 1,2 , 3  (used NaOH (mL)

altså

22,64 - 11,24 = 11,4

eller sådan mener du

22,64 + 11,24 / 2  = 11,94


Brugbart svar (1)

Svar #12
23. november 2009 af Gate2 (Slettet)

1. middelværdi blind = (22,64 + 22,52 + 22,59) / 3 = 22,58 mL ; spredning = 0,06 mL; RSD = 0,27%

2. kontrol 1.

(0,1104 mol/L * ( 22,58 mL- 11,24 mL)* 184,15 g/mol) / (2 * 1000 mL/L) = 0,1153 g

relativ fejl = (0,1153 - 0,1168) / 0,1168 * 100 % = - 1,28 % ⇒ 1,28 % , nummerisk værdi

det gør du så også på kontrol 2 og 3

så beregner du RSD på massen af ammoniumtartrate, ud fra kontrol1,2 og 3.

og samlet relativ fejl - middeltallet af relativ fejl på kontrol 1,2 og 3


Svar #13
24. november 2009 af msn88 (Slettet)

så nu skal jeg finde middelværdien igen af kontrol 1,2,3

0,1168 + 0,1224 + 0,1087 / 3 = 0,1159

kontrol 1

0,1104 mol/L * ( 0,1159 - 0,1168) * 184,15 g/mol / ( 2 *1000) = - 0,000009149

men synes rsultatet er forkert er det ik rigtig


Brugbart svar (1)

Svar #14
25. november 2009 af Gate2 (Slettet)

Kontrol 1

(0,1104 mol/L * ( 22,58 mL- 11,24 mL)* 184,15 g/mol) / (2 * 1000 mL/L) = 0,1153 g

relativ fejl = (0,1153 - 0,1168) / 0,1168 * 100 % = - 1,28 %

Kontrol 2

(0,1104 mol/L * ( 22,58 mL- 10,57 mL)* 184,15 g/mol) / (2 * 1000 mL/L) = 0,1221 g

relativ fejl = (0,1221 - 0,1224 / 0,1224 * 100 % = - 0,26 %

Kontrol 3

(0,1104 mol/L * ( 22,58 mL- 12,29 mL)* 184,15 g/mol) / (2 * 1000 mL/L) = 0,1046 g

relativ fejl = (0,1046 - 0,1087 / 0,1087 * 100 % = - 3,77 %

Relativ fejl

Det nummeriske middel tal af de 3 RSD værdier =   1,77%


Brugbart svar (1)

Svar #15
22. januar 2011 af Gratian (Slettet)

 Håber at I stadig er aktive .. 

Kan I måske hjælpe mig.
 

Min opgave lyder: Der skal fremstilles 350 ml 14 w/w% NaOH. Hvor mange g NaOH skal der afvejes?

Jeg har ingen idé over hvilken formel jeg skal bruge.


Skriv et svar til: w/w %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.