Matematik

Ligningssystemer

17. november 2009 af bakkib (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej SP

Er der nogen der kan forklare mig, hvad det er jeg skal gøre i denne opgave?

Bestem eventuelle løsninger til følgende ligningssystemer.

a)

2x-3y = 100
2x+y = 156


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2009 af mathon


I:  -2x + 3y = -100                  2x-3y = 100    ganget med -1
II:  2x + y = 156                     adder I og 2

4y = 56
y = 14                                   som indsat i 2x+y = 156 giver

2x+14 = 156
x + 7 = 78
x = 71
 


Svar #2
17. november 2009 af bakkib (Slettet)

Mange tak, men vil gerne have det forklaret lidt mere, er ikke helt med på hvad du laver der? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2009 af mathon

skaffer den ene variable modsatte koefficienter i de to ligninger,
hvis sum derved kun indeholder den anden variable og således er en elementær ligning.
Den fundne løsning indsættes i en af de oprindelige ligninger, hvorved der med én variabel fremkommer en ny
elementær ligning, som let løses.


Svar #4
17. november 2009 af bakkib (Slettet)

 Nogen der kan forklare det på en lidt mere idiot-venlig måde?


Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.