Matematik

Hjælp til mat A- opgave

17. november 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

Hej, jeg har problemer med en mat - opgave ,s

Opgaven lyder;

Det radioaktive stof stronium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45 % af stoffet. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004 .

a) Bestem, hvor mange gram der er tilbage efter 2 år ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af Isomorphician

Hint: Kig på eksponentiel udvikling.


Svar #2
17. november 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

har kigget på eksponentiel udvikling, men forstår ikke rigtig hvordan man laver opgaven ,s


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2009 af Isomorphician

Den generelle forskrift:

f(x) = b*ax.

Hvis vi kigger på fremskrivningsfaktoren a:

Oprindeligt er der 100 %, men der forsvinder 2,45% hvert år:

a = 100 % - 2,45 % = 97,55 % = 0,9755

b aflæses af opgaven:

b = 7


Svar #4
17. november 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

dvs.  den kommer til at hedde :   7 * 0,9755 ^t ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #6
17. november 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

mange tak,   jeg har en opgave mere, som jeg har brug for hjælp, kan du hjælpe mig ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2009 af Isomorphician

Muligvis...


Skriv et svar til: Hjælp til mat A- opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.