Matematik

Ensvinklede trekanter

17. november 2009 af kiall (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med denne her opgave med to ensvinklede trekanter

For trekanten ABC kendes ingen sider

For trekant ADE kendes alle sidder: DE=4,0 AE=7,5 AD=5,0 og CE=1,5 * AC

opgaven lyder på at beregne alle siderne i /_DAE og ABC, men jeg ville mene at jeg skulle finde frem til skalafaktoren, men det er jo ikke muligt eftersom jeg ikke kender siderne i ABC?

Hvordan finder jeg lige ud af dette?

Opgaven er vedhæftet, hvis det er nemmere at forstå ved at se figuren.

Håber at nogle vil hjælpe :)

Vedhæftet fil: Dok1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af Isomorphician

Udnyt at |AE| = 1,5*|AC| + |AC| = 2,5*|AC|.


Svar #2
17. november 2009 af kiall (Slettet)

Jeg er  desværre ikke helt med på, hvad du vil have jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2009 af Isomorphician

Du kan finde forholdet (skalafaktoren) mellem |AC| og |AE|, da:

|AE| = 2,5*|AC| <=>

(|AE|)/(|AC|) = 2,5


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.