Fysik

newtons 2 lov

18. januar 2005 af adflicto (Slettet)
jeg sidder lige med en fysik rapport om newtons 2. lov, fysik i 3.g.
Jeg har udfra målinger bestemt at den resulterende kraft F_res og accelerationen a er proportionale i et system hvor massen forbliver konstant.
Den del er ligesom ordnet, men jeg skal sammenligne med den teoretiske forudsigelse, dvs. mit problem er at forklare at F_res og a er proportionale...

Er der nogen der kan forklare mig hvorfor de er proportionale?

Det er lang tid siden jeg har beskæftiget mig med newtons 2 lov (rapporten er alt for gammel).

-AdfliCto

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2005 af Krabbe Clausen (Slettet)

Øhhh... Den resulterende kraft på et legeme er masse*acceleration... Det giver også kg*m/s*s= newton

a er så proportional med F_res, med proportinaltetsfaktoren m (altså massen)

det må være sådan... ellers ved jeg det ikke..

hvis du i mellemtiden har løst opgaven kan du så ikke lige fortælle om det var helt i skoven?

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Rent matematisk betragtet: Fres = ma

dvs. y = k * x
x og y er da ortogonale, det er helt logisk.

Men hvis du kigger fra Einsteins relativitetsteorier, og ikke klassisk newtonsk fysik, er massen ikke konstant, idet vi regner med en yderligere faktor i ligningen F=ma.
Du skal tænke på at massen ikke er den samme, når objekter accelreres/deceleraers, dette kan forklares vha. E=mc^2 eller det euklidiske rums krumning.
Formlen F=ma er blot en appoksimation.

Desuden, sidespring, er F lig med m*a fordi F(grav.) = F(inerti) og dermed blot F.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

Hovedsagen er at (den tilsyneladende) masse vokser med hastigheden i forhold til observatøren. At gå ind i Riemann-geometri er nok at tage munden for fuld! Hvis Newtons 2. lov skrives på formen F_res = dp/dt gælder den altid (p er impulsen)!

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Nej for rumtiden er relativ ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Formlen kan præcist opskrives ved at udskifte m med (m-nul / (scrt(1-v^2/c^2)))

Svar #6
27. januar 2005 af adflicto (Slettet)

tak ska i ha, det var et meget simpelt spørgsmål og jeg mener at have fået svar på det.
tak ska de ha!..

-AdfliCto

Skriv et svar til: newtons 2 lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.