Matematik

MÆRKELIIG LIGNING =)

17. november 2009 af MullehPigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

x^4 - 17x^2 + 16 = 0

forstår bare ik den her ligning ?
Også er der lige den her ligning:
 

x^6 + 9x^3 + 8 =0

PLEASE HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP =)
dt er til en aflevering & jeg bare blank..


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0 ad 1) sæt x2=z og løs andengradsligningen i z .. og sub tilbage

ad2) sæt x3=z ... gør det samme som ovenfor


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2009 af kim,samsoon (Slettet)

du kan prøve med at beregne diskrimenanten (d) og der efter kan du beregne x-værdierne


Svar #3
17. november 2009 af MullehPigen (Slettet)

=) jeg forstår det simpelthen stadig ikke.
er i ikke rigtig søøde a forklare det engang til.
PLEASE :D:D


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. november 2009 af Dynin (Slettet)

#3

ad 1) x4 - 17x2 + 16 = 0 sæt z=x2. Indsættes dette haves z2-17z+16=0 ⇔ (z-1)(z-16)=0 ⇔ z=1 eller z=16 ... da z=x2 er x2=1 eller x2=16 dvs x=±1 eller x=±4

.... prøv selv med den anden :-)


Svar #5
17. november 2009 af MullehPigen (Slettet)

tjaak =)
jeeg prøver mig li frem, men tjaak :D


Skriv et svar til: MÆRKELIIG LIGNING =)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.