Matematik

Tangent ligning hjælp

18. november 2009 af bechson (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave beskrivelse skrevet af:

Funktionen er f er givet ved forskriften
f(x) x^2-5x+4

Grafen for f er integent på bilag 2( bare en indtegning)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i røringspunktet (1,f(1)) og indtegn tangenten på bilag 2

Det er hvad jeg får af vide
 

Har f '(x)= 2x-5 og finder a og b her efter ?

Jeg får resultat til -3x+4 men den rammer bare ikke min graf  som en tangent skal gøre kan i sige hvad jeg gør forkert eller hvad jeg mere skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja tangentligningen er y = y0 + α(x - x0), punktet (1,f(1)) er dit (x0,y0) og α er det du har fundet, du skal finde den i punktet


Svar #2
18. november 2009 af bechson (Slettet)

okay i må hjælpe mig lidt mere end det der enlig sort snak ... :S

hvad er det præcis jeg skal til at gøre ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f ' (1) = 2*1 - 5 = -3, så ligningen for tangenten bliver y = 1 - 3( x - 1) Den kan du reducere.


Skriv et svar til: Tangent ligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.