Matematik

arealformlen for trekant

18. november 2009 af chiqqa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

I kender sikkert den mere 'udvidet' arealformel for en trekant hvori man ikke kender højden direkte

fx: 1/2*a*c*sinB

Kan denne også godt bruges på retvinklet formler så man samtidig ved at beregne arealet af trekanten for beregnet den ukendte højde vha sinus?? :)

Hej :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af mathon

retvinklet med C = 90°

½·h·c = ½·a·b·(sin(90°))

h = (a·b)/c


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Jeg forstår ikke helt spørgsmålet. Hvad spørger opgaven om?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2009 af MN-P (Slettet)

Ja det kan den godt, hvis du kender en af vinklerne og hypotenusen


Skriv et svar til: arealformlen for trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.