Matematik

svingninger

19. november 2009 af quini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Allesammen

jeg har en opgave som jeg er gået i stå med.. opgaven lyder : Vanddybden y m i en havn , kan beskrives ved f(t)= 1,50cos(pi/6 * t) + 1,55 ....spørgsmålet er: At jeg skal beregne og tolk f ' (9) ,  (( t er  = tiden målt i timer efter midnat )) ..    jeg skal samtidig tegne grafen hvilket ikke lykkes mig, ((??)) jeg taster dette  1,50cos(pi/6 * t) + 1,55 ind hvor den burde at tegne grafen, men det lykkes ikke...  

jeg håber der er en frivillig der havde lyst og tid , til at hjælpe mig med denne opgave .. Mange tak .. !!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Hvilket program bruger du til at tegne grafen?

Differentier f(t) hvorved f ' (t) bestemmes

Sæt 9 ind på t 's plads i f ' (t)

Der er sandsynligvis et ekstrema eller andet interessant her.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2009 af jesperher (Slettet)

2 ting..

kommaet..

mange matematiske programmer kræves det, at det er et punktum som decimal seperator.

og din t-værdi..

nogle programmer er også kun indstillet til x og y værdier..

derfor ændre dit "t" til "x"


Svar #3
19. november 2009 af quini (Slettet)

jeg bruger min lommeregner TI-89 til at tegne den (( Men mærkeligt nok gider den ikke )) ????? :/

når jeg differentier 1,50cos(pi/6 * t) + 1,55 for jeg så ike dette :

f ' (9) = 1,50 sinx (pi/6*t)

har faktisk svært ved at differentiere den ..


Svar #4
19. november 2009 af quini (Slettet)

himm nu ville den faktisk godt tegne den , jeg har ændret mit t til x .. men der er bare en ret linje der skær y-aksen .. kan det passe mon ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2009 af asd (Slettet)

Nej.. Grafen vil være en cosinus funktion


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2009 af jesperher (Slettet)

prøv at askriv den på denne måde,

1.50*cos(pi/6 * x) + 1.55

(punktummer i stedet for komma og så x i stedet for t)

evt, undlad at skriv "f(x) ="

og for at differentere den, taster du F3, -> differentiate..

til at tegne grafer bruger jeg selv geogebra, og der har jeg ingen problemer med at få tegnet din funktion, samt indsat en tangentlinje når x er 9..

hmm., kan det være din graftegner står på radianer, og ikke i grader??? (eller omvendt)


Svar #7
19. november 2009 af quini (Slettet)

Mange Tak for hjælpen allesammen !! :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juni 2011 af asd (Slettet)

Du skal ikke tro på hvad jeg siger jeg er en lyst løgner


Skriv et svar til: svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.