Matematik

Lineær funktion

19. november 2009 af JHN090489 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey jeg har et spørgsmål.
Jeg har en opgave for hvor der indgår noget om lineær funktion.
Jeg skal lave en opgave som lyder.


Om en lineær funktion oplyses det at funktionsværdien af 3 er 1, og at funktionsværdien af -3 er 4
Bestem en regneforskrift for funktionen
*x værdierne gennemløber intervallet (-5,5). Angiv grænserne for y.


Jeg for står ikke hvad han mener eller hvilken ligning jeg skal bruge. Kan i hjælpe mig?????

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2009 af maddse (Slettet)

En lineær funktion har formen

f(x) = ax + b                                                                                 (1)

Det er oplyst af f(3) = 1 og f(-3) = 4

hældningskoefficienten a bestemmes ved

a = (y2 - y1)/(x2-x1)

b kan bestemmes ved indsættelse af et af talsættene (x,f(x)) i (1).

Når du har bestemt funktionsudtrykket kan gærnserne for y bestemmes ved indsættelse af grænserne for x, idet en lineær funktion er monotont voksende, monotont aftagende eller konstant.


Svar #2
19. november 2009 af JHN090489 (Slettet)

okay tak skal du have :P


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.