Matematik

mat afl.

19. november 2009 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej har hårdt brug for hjælp til at finde følgende udtryk ved hjælp af kvadratsætningerne:

16x2+9y2-24xy

a2-25b2

a2+25b2+10ab


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Kvadratsætningerne lyder

(ax+by)2 = a2x2 + b2y2 + 2axby         (1)

(ax-bx)2 = a2x2 + b2y2 -2axby            (2)

(ax+by)(ax-by) = a2x2 - b2y2               (3)

Derfor se på udtrykkene om der er tre led og om der er plus eller minus mellem det koblede led (det der både indeholder x og y). Hvis dette er tilfældet skal du bruge (1) eller (2) 

Ellers hvis der kun er to led med minus imellem skal du bruge (3).

Iden første er a2= 16 => a=4 og b2=9 => b=3. Der er minus imellem og du skal derfor bruge (2).


Svar #2
19. november 2009 af Jensen11 (Slettet)

kan du så ikke lige vise hvordan du laver det første udtryk jeg har skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2009 af maddse (Slettet)

som skrevet i #1

a=4 og b =3. Brug (2)

Herved fås at

16x2 +9y2 - 24xy = 42x2 + 32y2 -2*4*3*x*y = (4x - 3y)2


Skriv et svar til: mat afl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.