Matematik

mat afl til imorgen hjææælp!!

19. november 2009 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan sætter man fælles faktorer uden for parentes i følgende udtryk:

2ab+a2b-ab2

x2+xy2-3xy


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af maddse (Slettet)

I den første er ab fælles faktor og kan sættes udenfor parantes

i den anden er kun x fælles faktor


Svar #2
19. november 2009 af Jensen11 (Slettet)

er svaret så bare :

ab(a2b) i den første?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Ikke helt

hvis vi først skriver udtrykket helt ud har vi

2*ab + a*ab + ab*b                 da a2 = a*a og b2 = b*b

Herved fås

ab(2 + a - b)


Svar #4
19. november 2009 af Jensen11 (Slettet)

hvad så med den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Sæt x udenfor i

x*x + x*y2 - x*3*y


Svar #6
19. november 2009 af Jensen11 (Slettet)

x(y-3y) eller hva?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Du skal forestille dig at du fjerner et x i hvert led og sætter dette udenfor parantes

Fjernes først et x i hvert led fås

(x + y2 -3y)

Det er hvad der skal stå inden i parantesen. Det skal jo gælde at

x(x+y2-3y) = x2 +xy2 -3xy

efter du har sat x udenfor parantes


Skriv et svar til: mat afl til imorgen hjææælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.