Matematik

Ligninger

19. november 2009 af Jensen11 (Slettet)

Jeg skal løse ligningerne og opskrive løsningsmængden. Er der ikke lige nogen der kan vise hvordan man laver den her, så jeg kan komme igang med de andre:

7x-3(4x-5)=2(2x+9)+3


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2009 af maddse (Slettet)

gang paranteser ud og saml i x-led og konstant led

7x -3*4x+3*5 = 2*2x+2*9+3

7x -12x +15 = 4x+18+3

7x-12x-4x = 18+3-15

-9x = 6

x = -6/9 = -2/3

På mere formel form kan løsningsmængden skrives som

{x | x = -2/3}

(Læses: mængden af de x, hvor x er lig 2/3)


Svar #2
19. november 2009 af Jensen11 (Slettet)

x2-3x(x-2)-5=2x(-x+2)-2x+3 driller helt vildt:


Svar #3
19. november 2009 af Jensen11 (Slettet)

hej er det her rigtigt?

3x-7=8x+3

3x-8x=7+3

-5x=10

10/-5= x = -2


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Du kan selv teste ved at sætte x = -2 ind i den oprindelige ligning

3*(-2)-7 = 8*(-2)+3 <=>

-6-7 = -16 + 3

-13 = -13

- Så det ser jo rigtigt nok ud


Svar #5
19. november 2009 af Jensen11 (Slettet)

kan du ikke lige skrive til den vildt lange ligning jeg også havde skrevet?

x2-3x(x-2)-5=2x(-x+2)-2x+3 driller helt vildt:


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Du skal bare gange paranteserne ud en efter en og samle leddene ligesom i #3.

jeg kan reducere  venstresiden for dig. Så kan du selv tage højresiden

x2 - 3x*(x-2) - 5 = x2 - 3x2 -3x*(-2) -5 = -2x2 + 6x -5


Svar #7
19. november 2009 af Jensen11 (Slettet)

okay


Svar #8
19. november 2009 af Jensen11 (Slettet)

-4x2+6x-5 eller hva?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2009 af maddse (Slettet)

2x(-x+2)-2x+3 = 2x*(-x) + 2x*2 -2x +3 = -2x2 +4x-2x+3 = -2x2 +2x+3

Løs herefter

-2x2 + 6x -5 = -2x2 +2x+3
 


Svar #10
19. november 2009 af Jensen11 (Slettet)

4x2+8x = -5+3


Svar #11
19. november 2009 af Jensen11 (Slettet)

hva så?


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Husk at skifte fortegn når du flytter over på den anden side.....

-2x2 + 6x +2x2 -2x = 3 + 5      <=>

4x  = 8 <=>

x =2


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.