Matematik

Ligning

19. november 2009 af torreslau (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Bestem b, så ligningen x^2 + bx + 16 = 0 har netop én løsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af maddse (Slettet)

En andengradsligning har netop en løsning hvis determinanten D er lig nul.

Løs determinanten D = b2 - 4ac = 0 mht b


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2009 af slazper (Slettet)

D = B2 - 4 • A • C

Som sagt skal D = 0, hvis der kun er en løsning!

0 = B2 - 4 • 1 • 16

0 = B2 - 64

64 = B2

√64 = B

B = 8

Og så det bar at sætte ind!

X =     (- B ± √ D ) / (2 • A)

X =     (- 8 ± √0 ) / ( 2 • 1 )

X =     - 8 / 2

X =    - 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2009 af slazper (Slettet)

Undskyld.. Li en lille skrive fejl  --------->  B  =  ± 8

Og dermed er ---------->  X =  -4 ν 4

HUSK også at    B er resultatet --------->  B  =  ± 8


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.