Matematik

HJÆLP til differentialkvotient!

21. november 2009 af brugerslettet (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle sammen. jeg er igen stødt ind i en opgaver som driller,

vis at linjen med ligningen y = 3x - 9/2 er tangent til grafen  for f(x) = 1/2x^2

Hvordan gør man det?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2009 af Exupery (Slettet)

f'(x)=3

...


Svar #2
21. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

kan du ikke forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2009 af Exupery (Slettet)

Når du finder x-værdien for f'(x)=3, kan du beregne en y-værdi. Får du samme y-værdi for både ret linie og parabel, da må den rette linie være tangent til parablen i netop det punkt, du har fundet.


Svar #4
21. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

okay tusind tak! :) så det er y-værdien som skal være den samme før at man ved om den rette linje er tanget til parablen eller ej :) Tak tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2009 af Exupery (Slettet)

Tja. De skal have samme hældning i samme punkt. Så både x, y og f'(x) skal være ens.


Skriv et svar til: HJÆLP til differentialkvotient!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.