Matematik

Omskrivning

21. november 2009 af Quijote (Slettet)

Hej med jer!

Opgaven lyder: bestem til differentialligningen y' + y = 20x + 3  den løsning, hvis graf går gennem punktet P(1,4)

Jeg vil gerne have den omskrevet til formen: y' = ay*(M-y)

isolerer jeg y' får jeg: y' = 20x-y+3

men hvis jeg vil have den til formen  y' = ay*(M-y)  kan jeg så bare sige: y' = 20x * (3-y) ??

Er det rigtigt? Hvis ikke, hvordan gør jeg så? Jeg ved godt det er et dumt spørgsmål, men jeg kan ikke rigtigt komme videre i opgaven hvis jeg ikke er sikker på omskrivningen.

Tak og go' weekend


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2009 af mathon

   din omskrivning er ikke mulig              

                                         y = e-x+1 + 20x - 17


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal omskrive den til standardformen y' +f(x)*y = r(x), det er din lineære 1. ordens differentialligning. Jeg ved ikke, hvor du har det andet fra. Den står faktisk allerede på den krævne form. Så er det bare at løse den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg får y = 20x -17 +Ce-x


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2009 af mathon

Ja
gennem P(1,4)!


Svar #5
21. november 2009 af Quijote (Slettet)

Jamen det forstår jeg ikke. Hvad er a og hvad er M?


Svar #6
21. november 2009 af Quijote (Slettet)

Hvilken løsningsform skal den have?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2009 af mathon

#5

a og M kommer slet ikke på tale.

Det nytter ikke, at du vil have trumfet en omskrivning igennem, som ikke lader sig gøre,
som svaret
i #1


Svar #8
23. november 2009 af Quijote (Slettet)

Ja ok....undskyld...jeg kan jo heller ikke bruge et facit til noget.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2009 af mathon

du skal ikke undskylde

erkendelse er KAMP


Svar #10
24. november 2009 af Quijote (Slettet)

Hvor er du bare sød.... :)


Skriv et svar til: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.