Kemi

Molekylformel

21. november 2009 af surfact1 (Slettet)

Hej

Jeg skal bestemme molekylformlen for C3H6BrNO4

masse=7,156 g

Stoffet opløses i 100 g vand. Opløsningens frysepunkt er 0,666 K lavere end frysepunktet for vand

Jeg har beregnet stofmængden til 0,0357 mol for stoffet. Men hvordan kommer jeg videre`?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2009 af mathon

M(C3H6BrNO4) = 200,047 g/mol

hvis
stofmængden er 0,0357 mol
er molmassen
   M = m/M = (7,156 g)/(0,0357 mol) = 200,448 g/mol
hvilket kan tolkes
som
        n=1 i (C3H6BrNO4)n


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2009 af mathon

et bud på formlen:

se

Vedhæftet fil:stof_forslag_1.doc

Svar #3
21. november 2009 af surfact1 (Slettet)

Men jeg fandt stofmængden ved at :

n=7.156 g/199.989 g/mol = 0,03578196801 mol

Hvor jeg har brugt den molare masse (wikipedia).. Det ville virke underligt, hvis man satte en værdi ind, hvorefter man isolerede den igen..


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2009 af Gate2 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2009 af mathon

som så er

Vedhæftet fil:stof_forslag_2.doc

Svar #6
22. november 2009 af surfact1 (Slettet)

#3

Så det er bare sådan man skal gøre ?


Skriv et svar til: Molekylformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.