Matematik

Trekant: beregning af sidelængderne udfra vinklerne og arealetl

22. november 2009 af miekirstine (Slettet)

Er der nogle, som kan hjælpe med denne opgave?

Trekant ABC har et areal på 4. A= 50 grader B= 40 grader og C=90 grader

Beregn sidelængderne


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af Isomorphician

Da det er en retvinklet trekant gælder det at arealet katete*katete*½:

4 = ½*a*b <=>

8 = ab

Da du kender vinklerne kan du opstille følgende:

sin(50º) = a/c

sin(40º) = b/c

isoler a og b i de to udtryk og indsæt i udtrykket for arealet.


Skriv et svar til: Trekant: beregning af sidelængderne udfra vinklerne og arealetl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.