Matematik

Differentialkvotient! Hjælp

22. november 2009 af brugerslettet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Jeg sidder og prøver på at lave en opg. men jeg kan ikke få det til at passe, det skal give 12, men jeg får det til 4, ved ikke hvad det er jeg gør forkert:

Bestem a, så linjen med ligningen y = 12x + a er tangent til grafen for f(x) = -3x^2

HJÆLP!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af Isomorphician

Vis dine udregninger.


Svar #2
22. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

okay lige et øjeblik :)


Svar #3
22. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

f(x) = -3x^2

f'(x) = 9x

12 = 9x <--> 12/9 = x <--> x = 1,33

f(x) -3x^2 <--> f(1,33) = -3* 1,33^2 <--> y = -5,3 

y = 12x + a 

-5,3 = 12*1,33 + a 

isolere a: 

men det giver ikke 12, derfor ved jeg ikke hvad jeg skal gøre  


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2009 af Isomorphician

f'(x) = -6x


Skriv et svar til: Differentialkvotient! Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.