Matematik

diff. ligninger - bestem maksimal værdi..

22. november 2009 af NadiaRG91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

opgaven lyder sådan:

funktionen N(t)=11127,7*e^-0,4t angiver antal rødspætter i populationen en funktion af tiden t(år)

l(t)=30-23,87*e^-0,2t angiver angiver længden (l) af en rødspætte som funktion af tiden t (år)

i en model antages det at den samlede vægt V(gram) af rødspætterne i populationen er en funktion af tiden t bestemt ved:

V(t)=0,04*(l(t))^3*N(t)

Bestem den maksimale vægt af populationen, og angiv det tidspunkt, hvor populationens vægt er maksimal

.. er der nogen der kan hjælpe mig med den?:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2009 af peter lind

Find V'(t) og løs ligningen V'(t)=0


Skriv et svar til: diff. ligninger - bestem maksimal værdi..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.