Matematik

Halveringskonstant

22. november 2009 af Jeanette92 (Slettet)

Hej :)

Jeg har svært ved at løse denne opgave:

En eksponentielt aftagende funktion er givet ved f(t)=100*e-0.2*t

a) Bestem halveringskonstanten.

Jeg har fuldstændig glemt hvordan man regner halveringskonstanten ud. Håber der er nogle der kan hjælpe.                   På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

find den i arkivet herinde, vi har haft den mange gange


Svar #2
22. november 2009 af Jeanette92 (Slettet)

Jeg har nemlig prøvet at lede efter den, men uden held.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal helst forstå det. Du kan se, at f(0) = 100, så er det halve ½f(0) = 50. Hvis vi kalder tiden T, der hvor kulturen (eller hvad det nu kan være) er halveret, så får vi y(T) = ½y(0) <=> ekT = ½ og y(t+T) = y(0)*ek(t+T) = ½y(t), af ligningen

ekT = ½ fås kT = -ln(2) <=> T = -ln(2)/k eller k=-ln(2)/T


Skriv et svar til: Halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.