Matematik

sandsynligheder

22. november 2009 af matethemouse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Siden det er længe siden jeg sidste havde haft sandsynlighedsregning har jeg derfor brug for lidt hjælp til udregning af sandsynligheder i lotto (lørdag).

Til udfaldene 7, 6, 5 og 4 rigtige er sandsynligheder:

36! / (7 ! * (36-7)!)

for 7 rigtige osv.

Men jeg har dog lidt problemer med at finde sandsynligheden for 6 rigtige + 1 tillægstal.

Håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af MN-P (Slettet)

Det må være sandsynligheden for 6 rigtige gange sandsynligheden for 1 rigtigt tillægstal


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Find produktet af sandsynlighed for 6 rigtige og sandsynlighed for 1 tillaegstal


Svar #3
24. november 2009 af matethemouse (Slettet)

sandsynligheden for 6 rigtige:

36! / (6 ! * (30)!)= godt 2 mio. kombinationer

sandsynligheden for 1 rigtigt tillægstal (ud af de 2 tillægstal) er

2 * (29! / (2! * 27!)) = 28*29=812

Selvom der er 30 tal tilbage så kan en af dem ikke bruges (da man ellers vil får 7 rigtige). Derfor 2 nummer ud af 29 tilbageværende tal.

Når man ganger dem sammen får man ca. 1,6 mia...

Problemet nu er dog at for 7 rigtige har vi ca. 8 mio. muligheder dvs. sandsynligheden for at vinde med 7 rigtige er større end med 6 rigtige+tillægstal?

Noget i udregningen jeg havde overset?


Skriv et svar til: sandsynligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.