Matematik

Gennemfør bevis for regnereglen

22. november 2009 af DennisSUB (Slettet) - Niveau: B-niveau

(k*f(x))' = k*f'(x)

Hvordan beviser jeg dette.? Kan I hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af DennisDeH (Slettet)

Tretrinsreglen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2009 af DennisDeH (Slettet)

Eller prøv at sæt k*f(x)=g(x) og arbejd videre derfra.


Svar #3
22. november 2009 af DennisSUB (Slettet)

Kan man det når det faktisk er det samme som står på begge sider af  = tegnet. K er en konstant.

Jeg forstår ikke helt hvor jeg skal starte.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2009 af NejTilSvampe

#3 - tretrinsregelen:

1. find funktionstilvæksten Δy = f(x+Δx) - f(x)

k*f(x+Δx) - k*f(x)

2. find differenskvotienten Δy/Δx

( k*f(x+Δx) - k*f(x) )/Δx = k* (f(x+Δx) - f(x) )/Δx

3. find grænseværdien for Δx -> 0

well, vi kan dele det op i to faktorer  k og  f(x+Δx) - f(x),   k -> k for Δx->0 (fordi der intet Δx er i k, derfor kan det ikke påvirke konstanten) og  f(x+Δx) - f(x) -> f'(x) for Δx->0


Svar #5
23. november 2009 af DennisSUB (Slettet)

Mange tak for dit svar,.!  Det hjalp mig, men skal hvis også lige læse noget mere om det.


Skriv et svar til: Gennemfør bevis for regnereglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.