Matematik

Hjælp til differentialkvotient!

22. november 2009 af brugerslettet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, Som sagt så er differentialkvotient mit værste mareridt plz hjælp;

find den spidse vinkel, som tangenterne til grafen for den naturlige logaritmefunktion i punkterne (2,ln2) og (6,ln6) danner med hinanden?

PLz hjælp mig! :(

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af mathon

 ln(x)  x>0

ln'(x) = 1/x

ln'(2) = 1/2                     ln'(6) = 1/6     som er de to tangenters hældningstal

tan(Vspids) = |(1/2) - (1/6)| / |1+(1/2)·(1/6)|


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2009 af mathon

den kan selvfølgelig også bare
løses
som
            tangens til hældningsvinklen er lig med hældningstallet


Skriv et svar til: Hjælp til differentialkvotient!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.