Matematik

eksponentieludvikling

23. november 2009 af iinfinity (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal til skriftelig matematik årsprøve på tirsdag, så regner lidt opgaver uden hjælpemidler, men er gået i stå ved eksponentiel udvikling. Håber virkelig nogen kan hjælpe mig med følgende opgave:

Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5 km.

Opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm.
 

Jeg regner normalt med forskriften: y=b*a^x så det skal være på den form.

Håber nogle kan lave den og forklare hvad de gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af kim,samsoon (Slettet)

måske   P=h*ax

er ik' sikker=) du skal ik tag det som et svar jeg gætter har mat kun på B


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2009 af mathon

p = (1 atm)·0,50,2·h = (1 atm)·0,870551h


Skriv et svar til: eksponentieludvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.