Fysik

Kulstof 14

23. november 2009 af 215 (Slettet)

Har en opgave hvilket har en 2 siders teori bag sig, hvor så som opgave får af vide at jeg skal beregne antallet af kulstof 14 i et  gram kulstof fra et levende Væv ? hvordan gøres det, har kigget lidt i mine noter , og tænker måske om jeg skal bruge denne formel mkerne= matom  -Z * Me ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af mathon

15,3 henfald pr. g Carbon pr. minut

                           N = A/k

A = 0,255 Bq

k = ln(2)/T½


Svar #2
23. november 2009 af 215 (Slettet)

Mener du ik formlen N(t) =A(t)/k, men jeg kender jo ikke tiden 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2009 af mathon

Nej
jeg mener, som jeg skriver.

k = ln(2)/(5730·365,25·24·3600 s) = 3,83325·10-12 s-1

hvoraf

     N = A/k = (0,255 s-1)/(3,83325·10-12 s-1) = 6,65232·1010


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2017 af nielsen03

#1

15,3 henfald pr. g Carbon pr. minut

                           N = A/k

A = 0,255 Bq

k = ln(2)/T½

Hvordan finder man A?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2017 af mathon

\textbf{A} måles.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2017 af nielsen03

Hvordan måles A? Sidder nemlig med samme opgave, men kan ikke se hvikke oplysninger (som jeg kender allerede) der skal bruges til at måle A?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2017 af mathon

F. eks med en Geiger-Müller-tæller.


Skriv et svar til: Kulstof 14

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.