Fysik

Fysik acceleration

23. november 2009 af helpy (Slettet)

Hey (:
Håber der er en som kan hjælpe med den her opgave (:

1. En cyklist der kører med farten 18km/h, bremser fra et vist tidspunkt, så han på en strækning af 12m bringer sin fart ned på 6km/h. Accelerationen under bremsningen regnes konstant.
a) Bestem accelerationen under bremsningen
b) Bestem, hvor længe bremsningen varede

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af mathon

          2·a·Δs = v2 - vo2

          a = (v-vo)/t
.............

 1 m/s = 3,6 km/h


Svar #2
23. november 2009 af helpy (Slettet)

tusind tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2012 af LeviAlae (Slettet)

Hvorfor ganger du med 2? 

Kan du forklare formlen du kommer med?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. november 2012 af mathon

forklaring

med konstant acceleration
gælder:
                
                            a = (v-vo)·t

                    1)     at = (v-vo)
 

                            s = (1/2)·a·t2 + vo·t + so

                            s - so = (1/2)·a·t2 + vo·t
 


                            Δs = (1/2)·a·t2 + vo·t                           multipliceres med 2a på begge sider

                            2·a·Δs = (a·t)2 + 2vo·(at)                    a·t  sættes uden for parentes                          
            
                            2·a·Δs = (a·t)·((a·t) + 2vo)                  a·t substitueres med (v-vo) i.fl. 1)

                            2·a·Δs = (v-vo(v-vo + 2vo)

                            2·a·Δs = (v-vo)·(v+vo)
 

                            2·a·Δs = v2 - vo2


                        

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2012 af LeviAlae (Slettet)

Tusinde tak for dit svar. Vores lærer ville åbenbart teste os, så vi vik først denne formel efter vi lavede opgaven.


Skriv et svar til: Fysik acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.