Matematik

Monotoniforhold

23. november 2009 af gyll0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder  med en matematik opgave og for af vide at:

Funktionen f er givet ved

f(x)=2x3+15x2-36x-3

Bestem f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0

Bestem funktionens lokale ekstrema og dens monotoniforhold.

Jeg har løst f'(x)=5x2+30x-36

og ligningen = 0 har jeg fået til d=-180. også går jeg i stå ka helt forstå hvordan man skal finde monotoniforhold og lokale ekstrema ? skriver man den bare ind på lommeregneren eller ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af Yow! (Slettet)

du skal lave en fortegnsanalyse

desuden har du differentieret forkert...eller måske er der tale om en tastefejl?? =)


Svar #2
23. november 2009 af gyll0 (Slettet)

ja 6x2  =)

fortegnsanalyse ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2009 af Yow! (Slettet)

løs f'(x) = 0


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.