Fysik

Hurtigt løb HJÆLP

23. november 2009 af Frederex (Slettet) - Niveau: A-niveau

Please hjælp sidder fast med denne her, det skal vises at jeg har lavet alle udregning i mathcad så de skulle gerne være rigtige, det er mere metoden jeg har ude efter.

Ben Johnson løb 100m på 9,83s og det opgives at v som funktion af tiden kan beskrives med flg. model:

v(t) = 12,42m/s - 0,0944m/s2 * t - 12,42m/s * 0,4937t

A) Udfra disser oplysninger skal accelerationen for t = 0 og den maksimale hastighed findes.

Jeg har sagt a(t) = v´(t) og udregnet a(0) men syntes tallet bliver meget højt,

og udregnet v(9,83) hvilket er tæt på præcist med bedre hvis jeg vidste hvordan man udregnede toppunktet for v(t).

B) tiden det tager han at løbe de første 50m.

her har jeg selv sagt s(t) = ∫v(t)dt og fundet t for s(t) = 50 men det giver et negativt talt så noget er galt.

På forhånd tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af peter lind

Det er korrekt at v'(0) er acellerationen til tiden 0. Den maksimale hastighed finder du til tiden t nå v'(t) = 0

B Det er den rigtige metode, så du må have lavet en fejl. Har du sikret dig at s(0) = 0 ?


Svar #2
24. november 2009 af Frederex (Slettet)

Tak for hjælpen det hjalp :D


Skriv et svar til: Hurtigt løb HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.