Matematik

Variabelsammenhænge

24. november 2009 af MisSluis (Slettet)

Næsten det sammen spørgsmål

Jeg er også meget i tvivl her.

Opgaven lyder:

I et stykke papir (A4) klippes fire kvadratiske hjørner af så papiret kan foldes til en kasse.

Angiv relevante variable, og opstil en formel for kassens rumfang.

Jeg har simpelthen ingen ide. Jeg kan godt forestille mig kassen i hovedet, men hvordan man kan finde ud af rumfanget og relevante variable ved jeg ikke. Jeg er faktisk i tvivl om det med relevante - altså hvad der menes med dette.

Hilsen

Elisabeth


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du tegner det op og markerer der, hvor du klipper, så kalder vi længden for l, bredden for b og højden bliver x. Så er (l-2x)*(b-2x)*x = V, rumfanget. Du starter jo med et stykke papir på en vis længde (l) og en vis bredde (b). Men som sagt tegn det, så kan du bedre se det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Glemte lige: Et stykke A4-papir har målene l=29, 4cm og b=20,8 cm, det skal du også bruge, så får du rumfanget givet ved V(x) = (29,4-2x)*(20,8-2x)*x


Svar #3
24. november 2009 af MisSluis (Slettet)

Oka dit første indlæg forstår jeg godt, men det andet forstår jeg ikke helt. Er det målene på et A4-papir? Er de 4 cm den længde på de firkanter som klippes ud?

Er det andet indlæg et eksempel på når man indsætter relevante variable?

Hilsen

Elisabeth


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja du kan selv måle et stykke A4 papir, der skal stå 29,4cm, der kom et mellemrum for meget, og nej vi kender jo ikke højden på kassen, derfor kalder vi den x


Svar #5
24. november 2009 af MisSluis (Slettet)

oka men hvad mener du med: V(x) = (29,4-2x)*(20,8-2x)*x. Hvorfor minusser du med 2x? Det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

oprindelig har papiret længden 29,4cm, men i or med vi klipper hjørnerne af, så bliver længden det kortere, men tag nu og klip i papiret, så kan du selv svare på det


Svar #7
24. november 2009 af MisSluis (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.

Jeg prøver.


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er fordi, du ikke gider klippe et stykke papir ud til en kasse


Skriv et svar til: Variabelsammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.