Matematik

En ligning og en reduceringsopgave

24. november 2009 af Mixtrix (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.

Jeg sidder og har lidt svært med ligninger og reduceringer, så jeg håbede på at I kunne prøve at løse de 2 følgende for mig:

Ligning: 5-2(x+7)=3(x-4)
Reducering: (2a+b)^2-3a(a-2b)-10ab

Kan sgu ikke lige finde ud af det; så håber I kan hjælpe :) Skriv helst mellemregningerne med, for de skal stå der i opgaven :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2009 af NejTilSvampe

start med at gange ind i parenteserne. husk kvadratsætningen: (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab 


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2009 af Pjulder (Slettet)

mht din ligning får jeg resultatet x=0,6.

5-2(x+7)=3(x-4)

5-2x-14=3x-12

-2x-9=3x-12

3=5x

3/5=5/5

0,6=x

det er mit bud. :d


Skriv et svar til: En ligning og en reduceringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.