Matematik

Isoler G?

24. november 2009 af Torbensen (Slettet)

-a*b*c = d*e*f + d*g + d*h*i

Nogen der kan isolere g? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af jesperher (Slettet)

går ud fra du har en lommeregner??

find "solve" og indtast din ligning og , g..

så det er :

solve(ligning , g )


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2009 af jbrix (Slettet)

-a*b*c = d*e*f + d*g + d*h*i <=>dg=(-abc-def-dhi)/d


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2009 af jesperher (Slettet)

#2

nej.

g=(−a*b*c/d) -e*f - h*i

det siger mit casprogram


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2009 af jbrix (Slettet)

#3: Der skulle have stået

g=(-abc-def-dhi)/d

da det jo var et udtryk for g, vi ledte efter.

men højresiden er ganske rigtigt lig med g, og nej. Den er ikke forkert. (-abc-def-dhi)/d=(−a*b*c/d) -e*f - h*i

Du har bare omformet højresiden...

hvis det er sandt at g=(−a*b*c/d) -e*f - h*i

så gælder det også at (−a*b*c/d) -e*f - i*((he^6-4he^3+4h)/(e^3-2)^2)

Du kan skrive det samme udtryk for g på uendeligt mange måder.


Svar #5
24. november 2009 af Torbensen (Slettet)

Tak jbrix, det passer også med resultatet :)


Skriv et svar til: Isoler G?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.