Matematik

Væksthastighed

24. november 2009 af ndm23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har differentialligning

En populations vækst kan beskrives ved differentialligningen:

dN/dt=0,5*N*(1-0,00002*N)

Hvor n(t) er antallet af individer til tiden t, der måles i uger.

Bestem væksthastigheden til tidspunktet t0.

Er der nogen som vil være søde at forklare mig trinvis hvad jeg skal gøre? Det vil være en kanon hjælp da jeg har læst adskellige indlæg men forstår det simpelhen ikke


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2009 af mathon

alment gælder

               dy/dx = ay(M-y)                                        vækst

               y = M/(1+Ce-aMx)

               d2y/dx2 = a2y(M-y)(M-2y)                          væksthastighed


Svar #2
24. november 2009 af ndm23 (Slettet)

Forstå det stadigvæk ikke helt


Svar #3
24. november 2009 af ndm23 (Slettet)

har fundet svaret


Skriv et svar til: Væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.