Kemi

Oxidationstal

24. november 2009 af jabas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der en der gider hjælpe mig med at forstå den for engangsskyld..
Jeg kan stadig ikke fatte det helt med oxidationstallet.

Jeg har så forsøgt, men det jeg fandt frem til lyder helt vildt underligt der kan jo ikke være så mange atomer.

II anaerobt miljø: C6H12O6 -> 2C2H5OH + 2CO2


C6H12O6 ---> 6*x+1+12+6*(-2)= -2      X= 23    det vil sige C har +23 elektroner..??

Og hvis det er rigtigt, så hvordan finder jeg frem til dem på højre siden, jeg er lidt blank lige nu, og føler mig vildt tosset..

Plzz hjæælp migg så er i virkelige søde..


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2009 af Bennike (Slettet)

JEg forstår ikke hvor du vil have din udregning til at være lig 0 ? Burde den ikke være lig 0, siden at molekylet du kigger på,  samlet set har et oxtal på 0 ?

6x+1*12+6*(-2)=0 , 6x+12-12=0 , 6x=0 . Altså x=0


Svar #2
26. november 2009 af jabas (Slettet)

Jooo, du har vel ret i det :)
Du fik mig til at forstå en del, jeg tror det var udregnings fejl idet jeg fik den til at være x=23. 

jeg havde nemlige troet, at man havde -2 med fra O, da O har -2 elektroner.

Jeg ved ikke om det bare er mig, eller hvordan finder jeg ud af det på højre side?


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.