Matematik

potens

25. november 2009 af Hejhugo (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg skal lave en opgave, den hedder:

grafen for en potensfunktion går gennem punkterne (2,16) og (5,25). benyt potensregression til at bestemme a og b i

y=b*x^a

hvordan bestemmer jeg a og b ?

på forhånd, tak for hjælp! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af mathon

brug potensregression på din lommeregner


Svar #2
25. november 2009 af Hejhugo (Slettet)

kan en ti-30xb regne det ud? det tror jeg altså ikke min kan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2009 af mathon

eller

   y = b·xa

y2 = b*x2a
y1 = b*x1a                             ligningerne divideres

(y2/y1) = (x2/x1)a

ln(y2/y1) = ln(x2/x1a

                a = ln(y2/y1) / ln(x2/x1)


Skriv et svar til: potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.