Fysik

Energi og effekt

25. november 2009 af Anneblomsterbarn (Slettet)

Hej kan ikke finde ud af denne opgave. jeg har prøvet med de her formler men det giver noget undeligt noget håber nogen kan hjælpe..

E = m • c • delta T

E = 5 • 4186 •(100-12) = 1841840J

P = E • t
Så isolere jeg t for at finde tiden, så bliver formlen.

T = E/P = T = 1841840J/2

Kaffemaskinen på et lærerværelse har et varmelegeme på 2 kW, og den kan rumme 5 liter vand. Hvor lang tid tager opvarmningen, hvis maskinen fyldes helt op, og vandets begyndelsestemperatur er 12 ?
 


Svar #1
25. november 2009 af Anneblomsterbarn (Slettet)


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du skal huske at skrive 2kW som 2000W, og så får du tiden ud i sekunder. Det er helt rigtigt det du er igang med :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2009 af mathon

E = P·t

t = E/P


Svar #4
29. november 2009 af Anneblomsterbarn (Slettet)

Okay tak :)


Skriv et svar til: Energi og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.