Matematik

Isoler x i y=a^x

25. november 2009 af SEN22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har gjort følgende:

y = a^x

e^y = x*e^a

(e^y)/(e^a) = x

Kan man det? Mener at kunne huske, man godt kan. Men er ikke sikker ;D


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af mathon

   y = ax

   ln(y) = ln(a)·x

        x = ln(y)/ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2009 af maddse (Slettet)

Det vil jeg ikke mene du kan. Jeg tror du blander dem sammen med logaritmeregnereglen:

ln(y) = ln(ax) = xln(a) <=>

x = ln(y)/ln(a)


Svar #3
25. november 2009 af SEN22 (Slettet)

ja jeg gjorde .. Tak ;D


Skriv et svar til: Isoler x i y=a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.