Matematik

HJÆLP?

25. november 2009 af cfich (Slettet) - Niveau: 8. klasse

der er noget jeg ikke helt forstår, hvad gør man i sådan en ligning her? nogen formel eller hjælp

fx. 90=3.6×X÷0,25


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af maddse (Slettet)

Jeg går ud fra du mener:

90 = 3.6x - 0.25

Læg første 0.25 til på begge sider

Divider dernæst med 3.6


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2009 af MN-P (Slettet)

90=3.6×X÷0,25 jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener

er x et gangetegn og ÷ et divitionstegn?

kan også skrives

90 = 3,6 x /0,25              ganger alle led med nævneren

90*0,25 = 3,6x*0,25/0,25       forkorter så nævneren forsvinder

90*0,25=3,6x                         deler med 3,6 på begge sider

90*0,25/3,6=3,6x/3,6

6,25=x


Svar #3
26. november 2009 af cfich (Slettet)

arhh tak #2 det var lige det jeg mente(;


Skriv et svar til: HJÆLP?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.