Matematik

Regneforskrift

25. november 2009 af Osmanlijsko (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er virkelig i knibe sidder med en opgave hvor jeg skal bestemme regneforskriften for f.

Opgaven lyder således; Det fremgår af figuren, at antallet af Dankort-betalinger i perioden 1991-2002 med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineære funktion f, hvor f (x) er antallet af Dankork-betalinger, og x er antal år efter 1991.

I 1995 blev der foretaget 241 mio. Dankort-betalinger og i 2001 blev der foretaget 439 mio. Dankort-betalinger.

Håber, at nogle af jer vil hjælpe!

På forhånd Tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af Ensupermaja (Slettet)

Og opgaven er så at finde forskriften?

Tænker..


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2009 af MN-P (Slettet)

indsæt (4,241 mio) og (10,439mio) i f(x)=ax+b

og løs de to ligninger med to ubekendte der fremkommer


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2009 af Exupery (Slettet)

Du skal finde en lineær forskrift af formen: y=ax+b

Du kender punkterne (0;241) , (6;439).

Og formlen for at beregne a er: a=(y_2-y_1)/(x_2-x_1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2009 af mawak (Slettet)

a=y2-y1/x2-x1

b=y1-ax1


Skriv et svar til: Regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.