Matematik

bestemmelse af en potensfunktions forskrift

25. november 2009 af matstuderende (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan svare mig om når man skal finde en forskrift for en potensfunktion, skal gøres vha 2 punkter


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=769132


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2009 af mathon

   y = b·xa

   y2 = b*x2a
   y1 = b*x1a                                         ligningerne divideres

   (y2/y1) = (x2/x1)a

   ln(y2/y1) = ln(x2/x1)·a

   a = ln(y2/y1) / ln(x2/x1)

nu kender du a
   y = b·xa

hvoraf
   y1 = b·x1a   som giver dig

   b = y1/x1a = y1·x1-a


Skriv et svar til: bestemmelse af en potensfunktions forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.