Matematik

ubekendte potenser

26. november 2009 af mmorthorst (Slettet)

Hvordan forklares fremgangsmåden ved følgende opgave

Xx=27

Svaret er 3 og jeg kender til brugen af ln:

X*ln(X)=ln(27)

Men hvordan forklares det og hvad betyder dette ln?

PFT

Den glemsomme


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2009 af mathon

ln = logarithm natural = den naturlige logaritme

  xx = 33


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja løsningen på det problem er lidt indviklet. Vi får x = exp(w(ln(27)), hvor w er Lambert w-funktionen. Hvad logaritmen betyder kan du se i din lærebog, ellers kommer det her: Logaritmen til et tal er den eksponent vi skal give e (hvis det er den naturlige logaritme) for at få tallet.


Svar #3
01. december 2009 af mmorthorst (Slettet)

Mange tak for svarene

og glædelig jul!


Skriv et svar til: ubekendte potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.