Kemi

Entropitilvækst

26. november 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Hvordan er det nu med entropitilvæksten hvis den, for en reaktion, er negativ? Er der så kommet mere eller mindre uorden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Mindre uorden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Her er noget, jeg ikke er sikker på, men jeg mener at spørgsmålet hører under emnet om carnot-cyklen. Det vil sige, at hvis vi trækker varme ud af et system til et koldere sýstem er entropitilvæksten positiv. Hvis vi derimod trækker varme ud af en fryser eller et køleskab, så skal der udføres et arbejde, og derved bliver tilvæksten negativ. Man må huske på, at man aldrig kan trække varme fra et "koldt" legeme til et varmere legeme uden at der udføres et arbejde. Der er altså forskel på hvilken vej Carnot-cyklen kører (med eller mod uret, så at sige, afhængig af, hvordan vi nu definerer det.)

Men ret mig lige Lind, hvis jeg husker forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Kan lige tilføje: Entropi er løst sagt graden af uorden, så hvis man overlader noget til sig selv, så forfalder det (sit hus for eksempel), det betyder en positiv entropi. Vi er altså nødt til at udføre et arbejde, hvis vi vil holde rent (støve af og støvsuge).


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Der er vist ingen grund til at forvilde Carnot-cyklus ind i spørgsmålet. Tilvæksten i entropi er ikke nødvendigvis negativ for proces, hvor indre energi fjernes fra et system i form af varme. Vi har som bekendt, at S = qrev/T.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#4 nej vi har som bekendt først og fremmest at entropien S er en egenskab ved et system i ligevægt, og ændringen i S for et system der forløber reversibelt fra stadium b (begyndelse) til stadium s (slut) er givet ved

Ss - Sbeg = ∫dS = ∫dQ/T

her er dQ tilvæksten i varme ved temperaturen T, enheden er Joule/Kelvin. Entropien afhænger kun af begyndelses- og sluttilstanden og ikke af måden den reversible proces forløber på.

For eksempel entropiændringen for en klump is, der smelter i vand ved 0 grader er positiv, mens entropiændringen af omgivelserne er negativ, altså samme numeriske værdi for den reversible proces.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2009 af Darwin (Slettet)

#5.

Entropiændringen for en klump is der spontant smelter til vand er naturligvis positiv (for systemet), men hvorfor er entropiændringen af omgivelserne nødvendigvis negativ?


Skriv et svar til: Entropitilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.