Matematik

Parameterfremstilling

27. november 2009 af Rivaldo07 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej! :)

Jeg har fået oplyst følgende" en kurve har parameterfremstillingen, r(t)." Jeg får oplyst at t>0.  (r er selvfølgelig med en pil over sig)
r(t) har en ligning øverst og nederst.

Udfra den parameterfremstilling, som jeg har fået oplyst, skal jeg finde kurvernes skæringspunkt med akserne - hvordan gør jeg det? :) Jeg har ikke haft så meget undervisning i parameterfremstilling, så er lidt i tvivl her. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2009 af peter lind

r(t) =(rx(t), ry(t)) Løs ligningerne rx(t)= 0 og ry(t) = 0. De fundne løsninger angiver for hvilken parameter t, kurven skærer akserne.


Svar #2
27. november 2009 af Rivaldo07 (Slettet)

 Min ry(t) = 1/t+t
Hvad gør jeg i det tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2009 af peter lind

Der er ingen løsning til ry(t) = 0  så kurven skærer ikke x-aksen


Svar #4
27. november 2009 af Rivaldo07 (Slettet)

 Mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.