Kemi

Titrering/ækvivalenspunkt

28. november 2009 af missunknow (Slettet)

En prøve på 2,00 mL opløsning af propansre, CH3CH2COOH, fortyndes til 20 mL og titreres med NaOH-opløsning. Hvad er stofmængdekoncentrationen af propansyre i prøven, når ækvivalenspunktet når ved tilsætning af 16,7 mL 0,100 M NaOH?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2009 af mathon

c = n/V
cfort = n/(10V) = (1/10)·(n/V) = (1/10)c

hvoraf

                            c = 10·cfort

C2H5COOH og NaOH reagerer i mængdeforholdet 1 : 1

nbase  =  (0,0167 L)·(0,100 mol/L) = 0,00167 mol
som ækvivalerer
0,00167 mol C2H5COOH

hvoraf
         cfort = (0,00167 mol)/(0,020 L) = 0,0835 M

         c = 10·(0,0835 M) = 0,835 M
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2010 af pretty2710 (Slettet)

 Hvad er Cfort ? 


Skriv et svar til: Titrering/ækvivalenspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.