Fysik

halveringstykkelse

29. november 2009 af Tsubasa (Slettet)

halveringstykkelse for y-stråæingen er 9mm. 

Hvis man reducerer 2& af den oprindelige intensitet, hvor tyk skal blymuren være?

4,5mm?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2009 af mathon

I = Io·e-µx 

I = Io·(1/2)x/X½

I = Io·(1/2)x/9

når
   I er strålingsnes intensitet efter passage af dæmpningsmaterialet med tykkelsen x mm
   Io er strålingsnes intensitet før passage af dæmpningsmaterialet
   x er materialetykkelsen, [x] = mm
   µ er dæmpningskonstanten, [mm-1]
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2009 af mathon

strålingsnes  →  strålingens


Skriv et svar til: halveringstykkelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.