Fysik

opgaver i orbit 2

28. november 2009 af bombayrockers (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejjjsa... jeg kan bare ikke finde ud af det her!! jeg har pøvet såå mange gange, så håber på lidt hjælp...

1.) side 68 i orbit 2, opgave 8o: ved en større forskningsprojekt optræder der en Y-stråling. for at beskytte forskerne imod den opfører man en blyvæg. halveringstykkelsen for Y-strålingen er 9 mm. man ønsker at reducere den Y-strålingen intensitet til 2 % af den oprindelige intensitet. HVOR TYK SKAL BLYMUREN VÆRE??

2.) side 68 i orbit 2, opgave o11: en patient med hudkræft behandles med α- stråling. en tynd og flad α-kilde med en udstrækning på 1 cm2 lægges på huden. α- partiklerne har en energi på 4,0 MeV. kildens aktivitet er 1,2 MBq. BEREGN EFFEKTEN AF DEN STRÅLING, DER RAMMER HUDEN. α- partiklerne har i huden en rækkevide på 0,1 mm. hudens intensitet er 1 g/cm3. kilden lægges på huden i 2 min. BEREGN DET ABSORBEREDE DOSISÆKVIVALENT??

håber i kan hjælpe mig:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2009 af peter lind

1) I = i0t/9mm, hvor t er tykkelsen.

2) hudens intensitet er 1 g/cm3 ???


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2009 af Tsubasa (Slettet)

#1

1) I = i0t/9mm, hvor t er tykkelsen.

2) hudens intensitet er 1 g/cm3 ???

hvad er I0 så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2009 af peter lind

Det kan du se ved at sætte t=0


Skriv et svar til: opgaver i orbit 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.